Hatvanban is összefog az ellenzék az önkormányzati választásokra

Hatvanban is összefog az ellenzék az önkormányzati választásokra

A hatvani Grassalkovich-kastély (Fotó: Globetrotter19)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Számos település példáját követve Hatvanban is elfogadták csütörtökön az ellenzéki pártok és demokratikus elkötelezettségű civilek együttműködési megállapodását a 2019. évi önkormányzati választásra – derült ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom lapunknak megküldött sajtóközleményéből.

Mint írják: „Döntés született arról is, hogy az őszi választáson a jelölő szervezet az Együtt Hatvanért Egyesület lesz. Az együttműködésben a jelen állás szerint az EHE-n kívül részt vesz a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és támogatja azt a Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Az MSZP-vel a tárgyalások március óta folynak, de eddig érdemi megállapodás nem született. Ugyanakkor valamennyi résztvevő őszinte reményét fejezi ki, hogy a megállapodáshoz mihamarabb csatlakoznak a szocialisták is.”

– Az Együtt Hatvanért Egyesület állít polgármester jelöltet és mind a nyolc körzetben lesz képviselőjelöltjük is; a jelöltek személyét egy későbbi időpontban hozzák nyilvánosságra - nyilatkozta lapunknak Holló István kampányfőnök, az MMM Heves megyei koordinátora.

A hatvani helyzettel egyébként nemrég foglalkoztunk. „A Fidesz legfelső szintjén dől el, ki lesz a kormánypárt polgármesterjelöltje a városban az őszi önkormányzati választáson. A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy a városvezetést 2014-ben a Fidesz-KDNP színekben elnyerő Horváth Richárd milyen szervezeti támogatást tudhat majd maga mögött. Az ellenben bizonyos: a Szabó Zsolt országgyűlési képviselő vezette Fidesz-csoport nagyon szeretné visszaszerezni a város kulcsát, saját jelölttel tanítanák móresre Horváthot. A 20 ezres kisvárosban már azt is tudni vélik, hogy a Fidesz-csoport kit látna szívesen a polgármesteri székben” – írtuk még június közepén.

Ölre megy a hatvani polgármesteri székért Kövér László és Semjén Zsolt? | Magyar Hang

A Horváth Richárd és Szabó Zsolt közötti ellentét miatt egymás ellen indulhat a Fidesz és a KDNP. Orbán Viktoré lehet az utolsó szó.

Az őszi – október 13-án megrendezésre kerülő – önkormányzati választásokkal kapcsolatos ellenzéki együttműködésekkel kapcsolatos korábbi cikkeinket ide kattintva találja!