Házkutatást tartottak egy nyíregyházi vadásznál a lelőtt farkas ügyében

Házkutatást tartottak egy nyíregyházi vadásznál a lelőtt farkas ügyében

Rekordot dönt európai vándorlásban az M237-es farkas. (Fotó: WWF Hungary Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Nyíregyházán élő vállalkozó és vadász – aki Borsod-Abaúj-Zemplénben is rendelkezett ingatlannal – lehetett az, aki lelőtte az M237 kódnéven emlegetett, Svájcból Magyarországra kóborolt farkast – közölte csütörtökön a Boon.hu. A lap szerint az illetőnél házkutatást is tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot találtak. A hírek szerint Hidasnémeti környékén végeztek a fiatal farkassal, amely közel kétezer kilométert tett meg vándorlása során.

A Hvg.hu ezzel párhuzamosan több más forrásból úgy értesült, hogy a farkasnak először a jeladója került elő, amit a Hernádban találtak meg. Az Acnews.hu egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadászt idézett, aki „úgy hallotta”, hogy egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, hogy kóbor kutyára lő, és amikor rájött, hogy mit tett, levehette a kilőtt farkasról a jeladóját, és később úgy bukott le, hogy a tettével dicsekedett társai előtt.

A farkas Magyarországon is fokozottan védett fajnak számít, természetvédelmi értéke 250 ezer forint, elpusztítása pedig bűncselekmény, ami akár 3 év börtönnel sújtandó a Btk. értelmében. Mint megírtuk, természetkárosítás bűntett miatt nyomoz a rendőrség.