Hegyvidéki előválasztás: már több mint ötezren szavazhattak

Hegyvidéki előválasztás: már több mint ötezren szavazhattak

A Széll Kálmán tér Budapesten 2023. március 28-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombat esti zárás után már több mint 5100 fő szavazott a hegyvidéki előválasztáson. A résztvevők ötöde online voksolt – értesült a Magyar Hang több forrásból. Ugyanerről írt korábban a Választási földrajz is. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint egyébként a választásra jogosultak aktuális száma a XII. kerületben 44 547 fő. A megmérettetés hétfőn kezdődött és vasárnap estig tart, és három politikus indult rajta:

•Farkas Csaba (Momentum)
• Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
• Visi Piroska (civil)

A verseny feszültségektől sem mentes, csütörtökön Visi Piroska azzal vádolta meg a Momentumot, hogy a mozgósításhoz olyan adatokat használ, amelyeket nem szabadna, a párt szerint viszont ez rágalom, és jogi lépéseket tesznek miatta, erről részletesebben itt írtunk. Szombat este pedig Kovács Gergely posztolt egy belsősnek tűnő momentumos dokumentumot, amelyben arról írtak, hogy félő, hogy a politikust még a választás előtt letartóztathatják. Az érintett szerint viszont „természetesen nem fognak letartóztatni, nincs is semmilyen rendőrségi vagy bírósági ügye”.

Az ügyben a Telex kereste a Momentumot érdeklődve, hogy hiteles-e a Kovács által közzétett dokumentum. A párt válaszában azt írta: „A Momentum Mozgalom eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni. Hivatalos mozgósító anyagainkat (hírleveleinket, SMS-einket, social üzeneteinket) szívesen bárki rendelkezésére bocsájtjuk ennek alátámasztására. Az viszont kétségtelen tény – amit bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül – , hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben”.

Utóbbi kapcsán a párt arra utalt, hogy 2022-ben az egyik katás tüntetésen a kétfarkúak mindkét társelnökét bilincsben vitték el a rendőrök. Akkor ezt a BRFK azzal indokolta: „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”.