Helyreállították a viharban megrongálódott vasúti felsővezetéket Cegléd közelében

Helyreállították a viharban megrongálódott vasúti felsővezetéket Cegléd közelében

Képünk illusztráció! A MÁV Start Zrt. nagy utasforgalmú vonalakra tervezett, Stadler gyártmányú, KISS típusú elektromotoros meghajtású, kétszintes, modern vonat-szerelvénye indulásra vár az 1847 óta működő Szolnok vasútállomáson, Magyarország egyik legnagyobb alapterületű vasúti csomópontján. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt az első, emeletes KISS-motorvonat, jövő év végéig pedig, összesen 40 KISS állhat forgalomba. (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszaadták a vonatforgalomnak Cegléd és Abony között azt a pályaszakaszt, amit a vasárnapi vihar miatt nem használhattak a vonatok, így a menetrend újra helyreállt – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Azt írták, a vasárnapi szélviharban több száz méteren leszakadt felsővezetéket és a tartozékokat pótolták, helyreállították. Így kedd délutántól már nincsenek korlátozások, valamennyi vonat menetrend szerint, a teljes útvonalon közlekedik a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon.

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét. A helyreállítás még aznap megkezdődött. A munkák során hétfő hajnalban szenvedett halálos áramütést a MÁV egyik munkatársa. A szerencsétlenség körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is.