Hiányjeleket rajzoltak a Hősök terére a tanárokért

Hiányjeleket rajzoltak a Hősök terére a tanárokért

Hiányjeleket rajzoltak a Hősök terére a pedagógusokér 2023. január 31-én. (Képernyőfelvétel: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pedagógusok január 23-án kezdődött országos gördülősztrájkjának utolsó napjára, január 31-re hirdették meg a Szolidaritás napját az oktatás helyzete ellen tiltakozók. 

Ennek mintegy lezárásaként kedd délután 16 140 darab hiányjelet rajzoltak a budapesti Hősök terének köveire a Pedagógus Egység nevű tanárcsoport aktivistái, akik a tanárhiányra igyekeztek felhívni a figyelmet. A kőlapos burkolatot négyzethálós füzetként használva 16140 hiányjelet rajzoltak fel, hogy felhívják a figyelmet a tanárhiány és a rendszer hiányosságainak mértékére.

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám mögött emberi sorsok vannak. Minden hiányjel mögött gyerekek jövője van” – írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldalán videón is megtekinthető az akció.

A Hvg.hu beszámolója szerint délután az Egységes Diákfront – Corvin Diákszövetség a Külső-Pesti Tankerületi Központnál tartott tiltakozó tüntetést Nem hallgatunk el! címmel.  

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.