Hodász András: Már nem gondolom a meleg párkapcsolatokról, hogy ne lehetnének értékesek

Hodász András: Már nem gondolom a meleg párkapcsolatokról, hogy ne lehetnének értékesek

Hodász András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

–A véleményem abban változott csak, hogy most már nem gondolom a meleg párkapcsolatokról, hogy azok ne lehetnének értékes szeretetkapcsolatok. Ezért nem gondolom szégyellni valónak – többek közt erről beszélt a coming outja után interjút adó Hodász András a Válasz Online-nak

Kifejtette, a homoszexuális emberek rengeteg szorongást élnek meg, „amikor rájönnek, hogy velük valami »nem stimmel«”. – A szégyen nekünk alapélmény. Keresztény, mélyen hívő homoszexuálisok pedig ennek a sokszorosát élik át. Kár tagadni, hogy a vallás közrejátszik ebben a szorongásban, ahogy az én korábbi szerepléseimnek, a témában adott nyilatkozataimnak is lehetett ilyen hatása – fejtette ki.

Azt is mondta, sok ember követte őt, hallgatott rá, nekik is nagyon nehéz lehet most. – Az emberekben kialakul valamiféle kötődés a pap irányába. Nekik ez most jogosan okoz fájdalmat, még akkor is, ha igazából én ugyanaz az ember vagyok, akit ők megszerettek, csak most eggyel több dolgot tudnak rólam. Tőlük itt és most bocsánatot kérek, remélem, egyszer majd harag nélkül tudnak rám gondolni – mondta.

Később úgy fogalmazott: a maszk alatt is maszkot viselt. – Az elmúlt tíz évben, minél többen hallgattak rám, minél láthatóbb lettem a nyilvánosságban, annál inkább éreztem úgy, hogy meg kell felelnem bizonyos elvárásoknak. Gyomorgörccsel olvastam vissza a cikkeket, hogy vajon minden mellékmondatban megfeleltem-e a katekizmusnak, s rettegtem, hogy ha esetleg nem, mit fognak szólni a paptestvérek, netán a bíboros úr – mondta. 

Kiderült, a meleg párok örökbefogadása kapcsán is változott a véleménye. Bár ő úgy gondolja magáról, nem lenne jó apa, a tapasztalat felülírta a korábbi álláspontját, lát olyan meleg párokat, akik nagyon szépen nevelnek gyerekeket, „már nem tartom jól indokolhatónak, hogy pusztán a nemi orientáció alapján zárnak ki a lehetőségből állampolgárokat”.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány miatt le kell fóliázni bizonyos, homoszexualitást megjelenítő könyveket, úgy fogalmazott, ez „egyszerűen hülyeség”. – Remélem, azért a Bibliát nem fogják lefóliázni és megtiltani a kiskorúaknak: a Szodoma és Gomora-sztori elég durva. Amúgy tipikus politikai, nyári gumicsont ez, de hatása sajnos így is van: amikor a politikai vezető réteg fóliáztat, másnap a kocsmában meg a boltban hangosan buziznak – fejtette ki.

A beszélgetésből kiderült az is, Hodász párkapcsolatban él, amit a magánügyének tekint, illetve hogy szeptembertől új Youtube-csatornát indít.

A teljes interjú itt olvasható.

Címkék: Hodász András