Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc még mindig eltörölné a rezsicsökkentést

Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc még mindig eltörölné a rezsicsökkentést

Hollik István, a KDNP vezérszónoka felszólal az országos népszavazás elrendeléséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz szerint a baloldal „reflexből azonnal megtámadta” a rezsivédelmi alapot, ami újabb bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferencék még a súlyos választási vereség ellenére sem tettek le arról, hogy eltöröljék a rezsicsökkentést.

Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a rezsicsökkentés megvédése érdekében a kormány rezsivédelmi alapot fog létrehozni.
Közölte: ezt a Fidesz és a KDNP támogatni fogja az Országgyűlésben.

Hollik István szerint azonban a baloldal „reflexből azonnal megtámadta” a rezsivédelmi alapot, ami újabb bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferencék még a súlyos választási vereség ellenére sem tettek le arról, hogy eltöröljék a rezsicsökkentést. Úgy értékelt: a baloldal ezzel „ott folytatja, ahol abbahagyta”, egyértelműen megtagadta a magyar emberek érdekeinek képviseletét, és a rezsivédelmi alap megtámadásával ismét a multik oldalára állt.

Ugyanakkor – hangsúlyozta – a kormánypártok nem fogják engedni, hogy a baloldal elérje a célját. – Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megvédjük a magyar emberek számára a rezsicsökkentést, hiszen a választóktól erre kaptunk felhatalmazást – jelentette ki Hollik István, hozzátéve, azt sem fogják megengedni a baloldalnak, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg.

(MTI)