Hosszas autós üldözés után kaptak el egy grúz embercsempészt

Hosszas autós üldözés után kaptak el egy grúz embercsempészt

Forrás: Youtube/PoliceHungary

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszas autós üldözés után fogtak el egy grúz embercsempészt, aki menekülés közben számos balesetet okozott, és még egy rendőrautónak is nekiment. A lengyel rendszámú kisteherautót kedd este kilenc körül próbálták igazoltatni az M1-esen, a sofőr viszont nem állt meg. Budaörsön három, a fővárosi Budakeszi úton, az Attila úton, illetve a Szilágyi Erzsébet fasoron pedig hét autónak ütközött. Végül negyed tízkor, az Attila úton érték utol, itt a férfi szándékosan nekiment a rendőrautónak, majd gyalog próbált menekülni, de hiába.

A kisteherautó rakterében harmincöt, magukat szírnek és marokkóinak valló embert találtak, ők illegálisan lépték át Magyarország határát. A migránsok megúszták az ütközést, a rendőrautóban ülő két rendőr viszont megsérült. A grúz sofőrt embercsempészet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aztán őrizetbe vették.

Az elmúlt időszakban történtek már embercsempészekkel hasonló autós üldözések, novemberben például lövöldözés is volt a Terrorelhárítási Központ részvételével zajló hajszában. December 13-án pedig helikopterrel kellett elfogni egy embercsempészt Bugac közelében. Újrónafőn december 21-én szaladt neki egy fának egy furgon, amelyben huszonkét embert csempésztek át.