Húsz évet kapott a volt párja szemét kinyomó férfi

Húsz évet kapott a volt párja szemét kinyomó férfi

Tavaly fogták el a most nem jogerősen elítélt férfit (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húsz év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen azt a hencidai férfit, aki puszta kézzel nyomta ki a volt barátnője szemeit tavaly februárban. A megvakított, 23 éves nő az ítélethirdetés után sírva fakadt, majd rosszul lett. A 24.hu beszámolója szerint epilepsziás rohamot kapott a tárgyalóterem elhagyása után és a földre esett, mentőt is kellett hívni hozzá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség korábban tényleges életfogytiglant kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt, többszörös visszaeső férfira, aki a bíróságon a bántalmazás tényét elismerte, de azt tagadta, hogy meg akarta volna ölni a volt párját.

A 35 éves férfi 2020 nyarán került kapcsolatba a későbbi áldozatával. A pár többször is szakított, a férfi többször is az otthonában kereste a nőt, akitől azt kérte, béküljenek ki. Így tett tavaly február 5-én is, de hamar vitatkozni kezdett a nővel, majd átrángatta őt egy üres telekre, ahol megpróbálta megfojtani, és kinyomta mindkét szemét. Az áldozat elvesztette eszméletét, a férfi pedig azt hitte, hogy meghalt, ezért nem bántalmazta tovább. A korábbi hangzavar miatt azonban kijöttek a szomszédok, előlük pedig a férfi elmenekült. Az áldozat életét sikerült megmenteni azzal, hogy gyorsan kórházba vitték, de a látását elvesztette. A megvakított nő testvére korábban azt mondta, hogy a férfi már máskor is agresszív volt, és súlyosan bántalmazta az áldozatát. A nőnek akkor végül sikerült megszöknie, és fel is jelentette a férfit, ezt azonban később a férfi fenyegetése hatására visszavonta.

Címkék: ítélet, bűnügy