Idősek jóhiszeműségét kihasználva loptak milliókat

Idősek jóhiszeműségét kihasználva loptak milliókat

Időseket használtak ki (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elkövetők más-más ürüggyel jutottak be idős emberek lakásába Budapesten, ahonnan több millió forintot és arany ékszereket loptak el – számolt be az esetről a police.hu hétfőn reggel.

Mint írták, 2022. márciusában az elkövetők a gyanú szerint becsöngettek egy idős asszonyhoz papírgyűjtés ürügyén, majd papír mellett vizet is kértek. Mialatt az idős asszony vizet töltött nekik, másik két nő átkutatta a lakást, ahonnan három millió forinttal távoztak.

Ezután más-más történettel július 13-án egy XIV. kerületi, majd szeptember 15-én és október 5-én másik két VIII. kerületi nő lakásába jutottak be. Ezekből a lakásokból sem távoztak üres kézzel; több millió forintot, valamint arany ékszereket loptak el.

A fővárosi nyomozók a feltételezett elkövetőket azonosították, majd közülük hármat október 5-én reggel Budapesten, a Nagyvárad téren elfogtak. Negyedik társukat a rendőrség jelenleg is keresi.

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 24 éves L. Máriát és a 49 éves R. Margitot négyrendbeli, míg a 32 éves R. Elvirát háromrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​e

Címkék: rendőrség, lopás, idősek