Több órára kisüthet a nap

Több órára kisüthet a nap

Téli napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat reggel, kora délelőtt az ország nagy részén felszakad a felhőzet és többórás napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti harmadban kitart a borult, párás idő – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutántól északnyugat felől vastagodó magasszintű felhőzet érkezik fölénk. A fokozatosan gyengülő frontális csapadékzóna tovább helyeződik kelet felé, és kora délutánra a Tiszántúlon is eláll az eső. Az északnyugati, majd a nap második felében a délire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, a tartósan borult részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az Időkép arra figyelmeztet, hogy szombaton hidegfronti hatás várható, ezért az érzékenyek körében fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Felerősödhetnek az ízületi panaszok is. Emellett előfordulhat alvászavar, egyeseknél dekoncentráltság, tompaság is.

 

Címkék: időjárás