Ígéretekkel nyitja meg a kormány a következő tanévet

Ígéretekkel nyitja meg a kormány a következő tanévet

Gulyás Gergely a kormányinfón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Folytatódik a pedagógusok béremelése, az idei növeléssel már 670-680 ezer forintra emelt bruttó tanári átlagkereset jövőre 820 ezer forintra változhat. Január elsejével 21 százalékos emelés várható – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Szavai szerint ezzel a pedagógusok átlagbére a diplomás átlagkereset 80 százalékát eléri (mivel jövőre a diplomás átlagbér bruttó egy millió forint lehet), és ezt az arányt a továbbiakban tartani is akarják. A miniszter a tájékoztatón bedobott még egy adatot: eszerint 2027 elejére az egymillió forint bruttót is meghaladja a pedagógusok átlagbére.

Vitályos Eszter kormányszóvivő ezt azzal egészítette ki, hogy az ingyenes tankönyveket is biztosítják. Eddig 13 millió tankönyvet szállítottak már ki, az önkormányzatokon keresztül pedig továbbra is biztosítják a kedvezményes étkeztetést az arra rászorulóknak. Szólt arról is, hogy ezúttal is hamarabb érkeznek a szeptemberi családtámogatások, amelyeket utalását, illetve postázását már pénteken megkezdik (azt nem tette hozzá, hogy az előre hozatal miatt szeptemberben nem kapnak majd támogatásokat az arra jogosultak).

Címkék: kormányinfó, tanév