Ilyen lesz a megújult Deák Ferenc téri metróállomás

Ilyen lesz a megújult Deák Ferenc téri metróállomás

A Deák Ferenc téri metróállomás a felújítás után. (Képernyőfelvétel: BKV Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kortárs retró” hangulatú lesz a Deák Ferenc téri metróállomás, ahol színek segítik majd a tájékozódást, a sárga, kék, türkiz, fehér csőszerű terek a csúszdaparkok világát idézik – tudatta a BKV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A hármas metró vonalán hétfő kora délután nyitják meg az utasforgalom előtt a Ferenciek tere és a Deák Ferenc téri állomást – fűzték hozzá, majd hosszú szöveges bemutatót közöltek a várható vizuális csodákról.

A BKV tájékoztatása szerint az aluljáróból nyíló Deák Ferenc téri állomás bejáratában sárga szín fogadja az utasokat, akik a mozgólépcsőn leérve az átszállószint modern csarnokába érkeznek, amelynek melegszürke falburkolata, szabadon lebegő, különös lámpatestjeinek látványa, illetve a tágas tér a vonalon szokatlan élményt ad majd.

A hosszú mozgólépcső eredetileg világos burkolatát a felújítás után az élénk, égkék szín határozza meg – a peronszinten megmaradtak a jól ismert betűs csempefalak, míg az oszlopokat fehér kismozaik burkolja, a kábeltakaró pedig türkiz árnyalatú.

A kettes és hármas metró peronját összekötő folyosó korábban szögletes térszerkezete mostanra futurisztikus formát és szintén türkiz burkolatot kapott – írták.

A teret mindemellett a természetes fény beáramlását megidéző világító felületek teszik barátságossá, sőt, egy nagy kapacitású felvonót, illetve új alagutat is találunk ezentúl az állomáson, ahonnan egy harmadik, az Andrássy út tengelyébe illeszkedő üvegburkolatú építményben érnek az utazók a felszínre.

A BKV Facebook-oldalán videót is közzétett a látványról: