Index: nyomozók mentek a Fidesz volt országgyűlési képviselőjéért

Index: nyomozók mentek a Fidesz volt országgyűlési képviselőjéért

Ódor Ferenc (Fotó: Fidesz.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt – tudta meg az Index. Információik szerint a járási hivatal vezetőjét, a fidesz egykori országgyűlési képviselőjét, Ódor Ferencet a hivatal parkolójában teperték le, és megbilincselve mentek vele be a hivatalba.

A hivatal egyik munkatársa azt mondta a lapnak, hogy nem rendőrök voltak, de elismerte, hogy megtörtént az eset.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség és a TEK is azt közölte, hogy nem ők voltak, az ORFK viszont a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította az Indexet. Ők még nem válaszoltak.

Közben az Index szerint a hivatal egyik ebédelő munkatársát is őrizetbe vették, az üggyel kapcsolatban összesen hat személyt.

A Központi Nyomozó Főügyészség később az Index kérdésére azt írta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Azt nem erősítették meg, hogy hat személyt vettek őrizetbe.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár az MTI szerint arra utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.