Index-ügy: Fejlesztők is távoznak az Indamedia Csoporttól

Index-ügy: Fejlesztők is távoznak az Indamedia Csoporttól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolcból hat fejlesztő távozik az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediánál – számolt be információira hivatkozva a hvg.hu. A lap szerint a felmondások tovább nehezítik a portál üzemelését, amely egyelőre az újságírók pótlását sem tudta megoldani. Az Indexet működtető szerkesztőségi rendszer ugyanis folyamatos karbantartást igényel. Mint hozzátették, úgy tudják, a távozók között van a rendszer fő fejlesztője is.

Az üggyel kapcsolatban a Media1 utolérte Vándor Attilát, az Inda-Labs Zrt. vezérigazgatóját, aki azt megerősítette, hogy valóban távozik 6 fő, de szavai szerint nem 8-an, hanem több mint 20-an dolgoztak a cégnél, ugyanis három csapat is volt. Épp ezért a működőképességet nem veszélyezteti a jelenlegi helyzet, és most is megmaradt 5 olyan ember, akik az Index ügyeit tudják vinni.

Vándor Attila azt is elárulta, hogy az egyik távozó már a mostani események, az Index körüli helyzet eszkalálódása előtt beadta a felmondását. Hozzátette, sajnálja, hogy többen is így döntöttek, de dolgoznak a megüresedett pozíciók betöltésén. Az Indamedia fejleszti és üzemelteti az Index mellett a Totalcar, a Dívány, a Femina és a Sóbors szerkesztőségeinek központi rendszerét is.

Az ügy előzménye, hogy az Index szinte összes újságírója, több mint 80 fő július 24-én beadta a felmondását, miután Bodolai László, a tulajdonosi jogokat gyakorló alapítvány elnöke menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ezt követően kereste meg az Index Tevan Imrét, a portál egykori főszerkesztő-helyettesét, aki azonban egy nap után visszaadta a megbízást. Jelenleg a munkatársak felmondási idejüket töltik, és úgy tűnik az Indamedia tartalmak híján kénytelen lesz blogokkal feltölteni a címlapot.