Ingyenes covidtesztelés Budán az I. és a II. kerületben

Ingyenes covidtesztelés Budán az I. és a II. kerületben

Negatív koronavírusteszt (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy az I. és a II. kerület önkormányzatai együttműködve a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal ingyenes koronavírus-szűrést szerveznek a két budai kerületben.

A polgármester hangsúlyozta, a járvány aggasztó mértékű terjedését teszteléssel lehet akadályozni, „hiszen a pozitív esetek kiszűrésével felderíthetjük és megszakíthatjuk a fertőzési láncok egy részét, így számos esetben előzhetjük meg családtagjaink, szomszédaink megbetegedését.” Mint írja, a szűrésre előzetesen regisztrálni a II. kerületi önkormányzat honlapján lehet, de regisztráció nélkül is várják a jelentkezőket. Az antigén teszt ingyenes, bárki által igénybe vehető. A szűrés a közlemény szerint november 10-től indul a honlapon jelzett időpontokban, a felsorolt kórházakon kívül a II. kerületi Mechwart ligetben és a Széll Kálmán téren is elérhető lesz.