Ipari park épülne Győrszentiván mellett, sok helyi tiltakozik

Ipari park épülne Győrszentiván mellett, sok helyi tiltakozik

Győrszentiván vasútállomása (Fotó: Wikipedia, Rakás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zavaró hatásúnak tartott ipari övezet épülne Győrszentiván határában, ez pedig sok helyinek nem tetszik, derült ki az Úgytudjuk cikkéből. Péntek délelőtt lakossági fórumot is tartottak a győri városházán, ezen kifejezetten sokan megjelentek, fideszes politikusok viszont nem voltak jelen. Bár az időpont nem tűnt a legalkalmasabbnak, mégis közel kétszázan fejezték ki aggályaikat az ipari parkot illetően. A fórumon Bakonyi Bernadett aljegyző, Nagyné László Edit jegyző, illetve Frank István településfejlesztési főosztályvezető jelentek meg. Ők azzal indokolták a vezetők távolmaradását, hogy ez szakmai, nem pedig politikai fórum.

Az ipari övezetben különösen veszélyes, bűzös vagy nagy zajjal járó tevékenységhez szükséges létesítményeket lehetne elhelyezni, azt viszont nem tudni pontosan, milyen gyár is érkezne a területre. A város tízmilliárd forintot kapott a fejlesztésre.

A fórumon többen szót emeltek a feltételezett egészségügyi és környezetvédelmi kockázatok miatt, megjegyezve, hogy 10-12 ezer ember életéről és életkörülményeiről van szó. A másik oldalról az hangzott el, hogy a beruházó a kormány, így az önkormányzat nem, csak a kormányhivatal tudja megmondani, pontosan mit is terveznek építeni.

Az eseményen megjelent Glázer Tímea DK-s képviselő is, aki szerint hihetetlen, hogy nem akarják megmondani a győrszentivániaknak, mit is akarnak építeni.