Ismét Farkas Flóriánt választotta elnökének a Lungo Drom

Ismét Farkas Flóriánt választotta elnökének a Lungo Drom

Farkas Flórián fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 6-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa – közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg újabb öt évre elnöknek Farkas Flóriánt. – A szövetség politikai struktúráját a jövőben szervesen kiegészíti egy elnöki koordinációs testület – tették hozzá.

Hangsúlyozták: a Lungo Drom elkötelezett a kormány politikája mellett. „A Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekintik, értékeik megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látják” – írták.

A szervezet közölte, a baloldal a 2010 előtti állapotok visszaállítására törekszik: a hátrányos helyzetűeket megalázó nyomorba taszítanák, a tisztességes megélhetést biztosító munka helyett az ország eladósodásával szeretnék a hatalmat megszerezni, feladnák az ország szuverenitását és veszélyeztetnék a magyarság, így a cigányság jövőjét egyaránt, az újabb és újabb, külföldről diktált és szervezett migrációs hullámmal még nagyobb egészségügyi kockázatnak és súlyos társadalmi feszültségnek tennék ki az országot és annak polgárait.

– A Lungo Drom meg fogja akadályozni a baloldal előretörését, választási sikerét. Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében! – írták.

Tájékoztatásuk szerint a kongresszus tárgyalta a gyermekvédelem és a migráció kérdését is. Azt írták: elfogadhatatlannak tartják, hogy Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a liberális ideológiáját, és támogatják a gyermekvédelmi népszavazást. Hozzátették: a Lungo Drom megtesz mindent annak érdekében, hogy a cigányok minél nagyobb számban vegyenek részt a népszavazáson.

– A kongresszus a kormány családpolitikáját méltatva megerősítette a tömeges illegális migrációval kapcsolatos korábbi elutasító határozatát is – közölték.