Ismét harmadfokú hőségriadót rendelt el a katasztrófavédelem

Ismét harmadfokú hőségriadót rendelt el a katasztrófavédelem

Egy nő a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda éjféltől augusztus 19-én 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A szervezet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen adott ki közleményt, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a hőség megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást. – Akik a szabadságukat vízparton töltik, a déli órákban kerüljék a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve semmiképpen ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel – áll a közleményben, amely a gyermekek védelmét is hangsúlyozzák.

Figyelmeztetnek továbbá arra, hogy továbbra is tűzgyújtási tilalom van az egész országban, tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani.  A meleg és a rendkívüli szárazság miatt nagyon sok tűz keletkezik a szabadban, idén már 14 ezer ilyen volt. A kertben bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni nem tilos, de amíg ennyire meleg és száraz az idő, inkább senki ne gyújtson tüzet a szabadban.