Itt a politikusokkal díszített adventi kalendárium

Itt a politikusokkal díszített adventi kalendárium

Nemzeti Ígéret Kalendárium (Fotó: UPSZ Ajándékbolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nemzeti Ígéret Kalendárium avagy keserédes adventi naptár felnőtteknek” néven magyar politikusok, közéleti szereplők képeivel díszített adventi kalendáriumot dobott piacra egy vállalkozás. A naptáron vegyesen szerepelnek kormánypárti és ellenzéki szereplők.

A politikusok arca mögötti kis ablakocskák – melyeket ugyanúgy naponta lehet és szabad kinyitni, mint a hagyományos adventi naptárak esetében – nem csak csokoládét, hanem egy-egy közéleti ígéretet is rejtenek. Például Dúró Dóra adventi ablakában (december 1.) azt a fogadalmat találhatjuk – a csokin kívül –, hogy mostantól csak diót darál (vélhetőleg a karácsonyi süteménybe). 

A többi politikus ablakocskájában található ígéretet nem „lövik le” a naptár készítői, így a kommentelők is csak találgatnak: „Németh Szilárd ablaka mögött egy darab pacal van netán?” – kérdezte egyikük. (A honvédelmi államtitkár december 10-e miniatűr nyílászárójára került rá.)

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter december 23-án nyitható ki, míg a kalendáriumon vele kezet rázó főpolgármester szentestére került. A rajzon Sorosnak Stop-táblát mutató Orbán Viktor miniszterelnök ablakának kitárásáig december 20-át kell megvárnunk. Talán nem meglepő, hogy Semjén Zsoltot (december 5.) a Mikulás rénszarvasait puskával fenyegető alakként képzelték el a naptár rajzolói.

A „Nemzeti Ígéret Kalendáriumát” megjelentető cég egyébként alapvetően újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket kínál, így  reménykedhetünk, hogy a politikusi adventi naptárhoz is ilyen nyersanyagot használtak fel. A kalendáriumot készítő vállalkozás azt írja termékismertetőjében, hogy mindegyik ablak mögött tejcsokoládé lapul, ám szerintünk készülhetne két változatban is: az ellenzéki érzelmű vásárlóknak a fideszes politikusok arca mögötti nyílászárók rejthetnének keserűcsokoládét, a kormánypárti megrendelőknek pedig fordítva: az ellenzéki közéleti személyiségek mögötti ablakokban lehetnének a keserűcsokik.