Itt az előrejelzés: kiderült, milyen idő lesz karácsonykor

Itt az előrejelzés: kiderült, milyen idő lesz karácsonykor

Téli napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken ugyan még egy csapadékzóna érkezik az országba, szombatra viszont felszakadozik a felhőzet, vasárnap pedig többfelé is lehetnek napos körzetek – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökön az MTI-t.

Pénteken az északkeleti országrés felett még erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, dél és délnyugat felé haladva viszont szakadozottabb felhőzettel lehet számolni, néhány órára pedig a nap is kisüt. Este északnyugat felől aztán megnövekszik a felhőzet, az északi megyékben pedig napközben eső, zápor is előfordoulhat. Késő este pedig északnyugat felől érkezik csapadékzóna. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északkeleti részeken 2, 5, míg az ország délnyugati felén 6 és 11 fok között alakul.

Szombaton, szenteste napján reggelig jobbára borult lesz az ég és többfelé várható eső, zápor. Napközben a frontfelhőzet vékonyodik, szakadozik, dél felé húzódik, északkeleten is zsugorodik a köd, illetve a rétegfelhőzet és csak helyenként hullhat csapadék, nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Karácsony első napján, vasárnap az éjszakai ködfoltok nagy része feloszlik. A változó vastagságú felhőzet – főleg réteg és fátyol – mellett előfordulnak napos körzetek, illetve időszakok. Legfeljebb szitálás fordulhat elő, éjjel esetleg ónos szitálás. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.