Itt az idő létrehozni „egy új erőt” – írja Magyar Péter

Itt az idő létrehozni „egy új erőt” – írja Magyar Péter

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Talpra magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – fogalmazott friss Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, a közélettől a kegyelmi botrány nyomán visszavonult Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férje, aki az utóbbi időben élesen bírált egy sor kormánypárti vezetőt és a NER-t is.

A bejegyzésben úgy fogalmazott: itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot. „Nincs hova hátrálnunk. Építsünk együtt a semmiből egy új, más világot. Építsük újra Magyarországot!” Arról már napok óta lehetett hallani, hogy Magyar Péter pártalapításon dolgozik. Ő maga az eddig megjelent interjúkban leginkább arról beszélt, mit gondol a meglévő ellenzékről, amellyel, mint fogalmazott, neki nincs feladata. A Magyar Hangnak adott, múlt héten megjelent interjúban pedig úgy fogalmazott: „Azt szeretném, ha lenne olyan erő, társadalmi kiállás vagy párt, amely a mindenkori hatalmat korlátozza, ellenőrzi, ez a jobboldalnak is, de a közös hazánknak bizonyosan jót tenne”. Arra a kérdésre pedig, hogy pártot alapítana-e, azt válaszolta: ha el is indítanék valamit, az ideológiától független lenne.

Címkék: Facebook, Magyar Péter