Jakab Péter: A parlament oszlassa fel önmagát

Jakab Péter: A parlament oszlassa fel önmagát

Jakab Péter a „Fizessenek a tolvajok” feliratot vetítette a Parlamentre (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feloszlatná az Országgyűlést Jakab Péter és új választást is szeretne. A szimpatizánsait pedig arra kéri, hogy erre szólítsák fel a fideszes és ellenzéki politikusokat is.

– Mára világossá vált, hogy a Fidesz hazugsággal nyerte meg a választást – erre hivatkozva szeretné az Országgyűlés feloszlatását és új választások kiírását Jakab Péter. Felsorolása szerint a kormánypártok rezsicsökkentést ígértek, ehelyett a villany árát a kétszeresére, a gáz árát a hétszeresére emelték. A kisvállalkozások támogatását ígérték, ehelyett a kivéreztetik a KATÁ-sokat. Adócsökkentést ígértek, mégis maradt a világrekorder 27 százalékos ÁFA. Az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezését ígérték, most mégis tanárokat rúgnak ki, fenyegetnek meg, a várólisták a végtelenbe nyúlnak. – Április 3-án a magyarok nem erre szavaztak! – írta közösségi média oldalán a volt jobbikos országgyűlési képviselő, aki a pártból való távozása után a Nép Pártján Mozgalom néven alapított mozgalmat.

Ezért most azt kezdeményezi, hogy a parlament oszlassa fel önmagát, és legyen új választás, „immár az igazság ismeretében!”. – Döntsék el a magyarok: akarják-e még a Fideszt és a brutális megszorításokat, akarnak-e még mindig háborúzni Brüsszellel, vagy inkább a békét, az Európai Ügyészséget, az uniós forrásokat és a valódi válságkezelést választják egy új, szakértői kormánnyal – írta Jakab Péter.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy az önfeloszlatáshoz egyszerű parlamenti többség, vagyis 100 képviselő kell. Arra kérték a szimpatizánsaikat, hogy minden létező fórumon – e-mailben, telefonon, sms-ben, messengeren, személyesen – szólítsák fel az országgyűlési képviselőket, fideszeseket és ellenzékieket egyaránt: támogassák a parlament feloszlatását és új választás kiírását. – Nincs időnk 2026-ig várni, akkor sem, ha ez egyeseknek kényelmes parlamenti széket jelent! – áll a közleményben.

Címkék: parlament, Jakab Péter