Jakab Péter átköltött egy dalt – a szerző levetetné az erről szóló videót

Jakab Péter átköltött egy dalt – a szerző levetetné az erről szóló videót

Jakab Péter énekel (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal egy dal eléneklésével kampányolt Jakab Péter szombaton, Vörös István 1993-as Kié ez az ország? című szerzeményét költötte át a mai közállapotokra hangolva. Ám a dalszerzőnek ez nem tetszik, levetetné az erről szóló videót – írja a Telex.

Jakab például átköltötte azt a részt, hogy „A Balaton-parton otthontalanul”, ebből „A Balaton-parton Mészáros az úr” lett.

Vörös István a szerzeménye átköltésére úgy reagált: „A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra, nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!”.

Jakab a Telexnek azt nyilatkozta, a felvételen egy spontán éneklés történt az egyik barátjával. – Nem átírtam a dalt, hanem egy, az országjárás során megtapasztalt életérzést öntöttem éneklés közben improvizálva szavakba, megfelelve a dal eredeti üzenetének: ez az ország a tied is – tette hozzá. A Jobbik jogászai egyelőre vizsgálják, kell-e törölni a posztot.