Jámbor András üzent Lázár Jánosnak: Összecsináltad magad Márki-Zay Pétertől

Jámbor András üzent Lázár Jánosnak: Összecsináltad magad Márki-Zay Pétertől

Lázár János (Képernyőfelvétel: Lázár János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Képviselő úr! Lázár János úr! János! Mondanám, hogy üdv a baloldalon, miután felszólaltál a makói Continental ügyében a dolgozók kizsákmányolása és a nagy cégeknek a semmiért adott támogatások ellen, de hát egyértelmű, hogy azért lettél fél évvel a választások előtt a dolgozók nagy barátja, mert összecsináltad magad Márki-Zay Pétertől – erről írt közösségi oldalán Jámbor András baloldali politikus, aki megnyerte a 8-9. kerületi ellenzéki előválasztást nemrég. Jámbor sorainak apropója az volt, hogy a kormánypárti politikus nyíltan nekiment a Continentalnak, miután újabb dolgozók elbocsátását tervezik.

Jámbor több kifogást is megfogalmazott a kormánypárti politikussal kapcsolatban. – „Akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér.” Nem te mondtad ezt véletlenül? És igen, azok, akiket kirúgnak most a gyárból, mert sztrájkoltak, azok pontosan azok, akiknek most semmije se maradt. Ezek pontosan azok az emberek, akik 3 hónapnyi alamizsnát kapnak majd, mert ennyi ideig jár nekik az álláskeresési járadék – mondta.

–  János, ha tényleg annyira tökös legény vagy, akkor nem a kormányhoz fordulsz ebben az egy ügyben, hanem átállsz, benyújtasz a szakszervezetekkel egyeztetve egy normális új munkatörvénykönyvét, benyújtod a rabszolgatörvény eltörlését, benyújtasz egy javaslatot az állami dolgozók, rendőrök, tűzoltók, szakdolgozók, szociális munkások béremelésére, benyújtasz egy törvényjavaslat csomagot, ami megszünteti Magyarország adóparadicsom állapotát, és normálisan kezdi adóztatni a nagy cégeket, a magyar kis és középvállalkozások megsegítésére, benyújtasz egy törvényt arról, hogy a stratégiai partnerség része legyen a munkavállalók védelme! – javasolta.

Posztját azzal zárta, ha ezzel Lázár János megvan, be is adhatja a lemondását, „mert ezek a javaslatok, a dolgozókat megsegítő javaslatok a mostani hatpárti ellenzék javaslatai, és ti nem csináltatok mást 12 év alatt, mint kiárusítottátok a magyar dolgozókat a nagy cégeknek, a hatalomért cserébe!”.