Járó motorral várták a buszok a Békemenet résztvevőit

Járó motorral várták a buszok a Békemenet résztvevőit

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellepték az Erzsébet tér környéki utcákat az autóbuszok, amelyek a Békemenetre szállították az embereket. Munkatársunk, Dévényi István négy percig sétált az egyik utcában, ahol kétszer két sávban várakoztak a buszok az állami ünnepség és Orbán Viktor beszéde helyszínének közelében. A Népszava szerint a nagy kapacitású járművek a beszéd után járó motorral várták a Békemenetről visszatérő utasaikat a Ferencziek tere és a Blaha Lujza tér között. Tudósítónk szerint a közeli nagyobb utcákban is ez volt a helyzet, alighanem komoly kihívás lesz a hosszú buszsorokban megtalálniuk a résztvevőknek a saját járműveiket.

 

Címkék: békemenet

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.