Orbán Viktor: Most nem lőfegyverük van a baloldaliaknak, hanem Facebookjuk

Orbán Viktor: Most nem lőfegyverük van a baloldaliaknak, hanem Facebookjuk

Orbán Viktor beszéde a Békemeneten 2021. október 23-án (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével ért véget az október 23-i Békemenet. A kormányfő beszédében az ellenzékről is szót ejtett, bár szerinte „néhány levitézlett párt miatt” nem kellene aggódni, ami számít, a mögöttük álló nemzetközi szereplők ereje. Az igazi fenyegetés, a nemzetközi hálózat, amely mögöttük áll, a pénz, a média. Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga, most sem fogunk meghátrálni – üzente.

Tudósításunkat itt olvashatja:

15:57: Tizenöt évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ból november 4-ét csináltak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Békemenet végén elmondott beszédében a Deák Ferenc téren. 

A miniszterelnök szerint az egyik oldalon trükkök százaival kicsalt, foggal körömmel védett hatalom, míg a másik oldalon elkeseredett emberek álltak. Azt is megjegyezte, hogy akkor egyértelművé vált: nem mehetnek úgy a dolgok tovább, ahogy addig mentek. Szerinte az ilyen helyzetekben, egy egész nemzetről derül ki, mennyit is ér, elkullog vagy harcol. Vagy ide, vagy oda kell állnod – mondta, azt is megjegyezve, hogy szempillantás alatt kiderül, ki áll a jó és a rossz oldalon.

Orbán Viktor szerint a magyarok jól vizsgáztak 1956. október 23-án, a magyarok pedig megmutatták a világnak, kik is vagyunk valójában. Hatalmas erők költöztek belénk és megremegtek a kommunista uralom tartópillérei – fogalmazott.  

Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke – mondta Orbán Viktor, aki szerint a baloldal adócsökkentéssel szédített, majd adót emelt. – Elvették a 13. havi nyugdíjat, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit és kiárusították az egész országot. Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal gumibottal válaszoltak, szemeket lövettek ki, védtelen embereket, időseket ütöttek gumibottal. Ahol most állunk vér és könny lepte el az utcákat. Történt mindez a világ szeme láttára. Soha nem fogjuk elfelejteni nekik – mondta.

A pesti humor szerint nem akkor kell megsértődni, amikor okod van rá, hanem amikor megéri – viccelődött Orbán Viktor, aki szerint a baloldal azt kapta büntetésül, amit ők jutalmul: a 2010-es kétharmados választási győzelmet.

Orbán Viktor felidézte, hogy Gerő Ernőék elmenekültek 1956-ban, de szerinte „2006-ban nekünk nem volt ilyen szerencsénk”. – A szociálisták és a vezetőjük itt bolyong és itt kísért közöttünk, mint az Országház fantomja – mondta.  

Egymillió új munkahelyet hoztunk létre, letörtük az adókat és eljutottunk oda, hogy jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér a szocialisták idején. Visszaszereztük az energetikai cégeket, a médiát, visszavertük a multikat és az unióban a legalacsonyabbra vittük le a rezsiköltségeket – sorolta Orbán Viktor, aki arra is kitért, hogy jövőre a 25 év alattiaknak nem kell majd adót fizetniük, míg a gyermeket nevelők visszakapják a befizetett adójukat. Az sem ártott, hogy volt egy épkézláb és cselekvőképes kormányunk – tette hozzá. Amikor letörtük a rezsiárakat, megállítottuk a migránsokat, akkor az Európai Unió és több miniszterelnök is ránk támadt. Mi még mindig itt vagyunk, de ki emlékszik ezeknek csak a nevére is? – kérdezte.  

Éppúgy mint 1920-ban, 1945-ben, 1956-ban, a főméltóságok megint nélkülünk akarnak dönteni. Európaivá, liberálissá és érzékennyé akarnak minket verni, még akkor is ha beledöglünk is. A Brezsnyev-doktrína levegője járja át Európát. Velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a bot a küllők között, a homokszem a gépezetben, a tüske a köröm alatt – fogalmazott. Mi vagyunk az a Dávid, amit jobb ha elkerül Góliát. Lesz népszavazás és a gyerekeinket is meg fogjuk védeni, Magyarország lesz az első olyan ország, amely megállítja az iskola falainál az erőszakos LMBTQ- propagandát – tette hozzá.  

Akárki volt az ellenfél, a baloldal mindig a hátunkba került és ott ártott, ahol csak tudott. Megint szervezkednek, szórják a békétlenség és erőszak magvait – vélte Orbán Viktor. A baloldal hazugságokkal kezdi, erőszakkal folytatja és csődöt hagy hátra. Akik az emberek közé lövettek 15 évvel ezelőtt, ismét a színpadra készülődnek és a nagy víz túlsó partján készülődik Gyuri bácsi is – mondta. Orbán Viktor szerint most nem lőfegyverük van a baloldaliaknak, hanem Facebookjuk.

Nem szabad megfeledkezni a személyes felelősségünkről – figyelmeztetett Orbán Viktor, aki szerint 1100 év beleégette a DNS-ünkbe, hogy harcolni kell. Azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk: a családban, a nemzetben, egy erős Magyarországban. Aki idegen támadásokkal szemben a családját védi, nem csak a szívére és az eszére számíthat, hanem arra is, hogy igaza van. Ez az igazság tartott meg minket a Kárpát-medence közepén, ez a magyarok igazsága – fogalmazott.  

A miniszterelnök szerint nem gondolhatjuk, hogy mindig mindenben igazunk van, de akkor igen, ha támadnak minket. A magyarok igazsága minannyiótokban ott van, a lelketekben van. Hirdessétek és ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé és védjétek meg. Ha meg akarjuk védeni a családaink biztonságát, országaink határait, rezsicsökkentést, kultúránkat, szokásainkat, nyelvünket, mindennapi életünk szabadságát, akkor mindenkinek ki kell venni a részét. Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője. Nekünk Magyarország az első, így a mi kormányzásunkkal azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak – mondta.  

Orbán Viktor szerint sokan komolytalannak tartják az ellenfeleiket, és valóban, amit művelnek, inkább szórakoztatásnak tekinthető, ráadásul „még a Karácsonyt sem érték meg”. Azt a választást sem nyerték meg, amelyet ők rendeztek – mondta. Néhány levitézlett párt miatt nem kellene ilyen sokan összegyűlnünk. De az okos ember nem ringatja magát illúziókba. Ami számít, a mögöttük álló nemzetközi szereplők ereje. Az igazi fenyegetés, a nemzetközi hálózat, amely mögöttük áll, a pénz, a média. Ez olyan súlyos erő, amelyet csak több millió magyar szoríthat ki az országból. Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga, most sem fogunk meghátrálni – fogalmazott.

Nézzetek a mellettetek álló szemébe, rá számíthattok. És nincs annyi dollár, ami ezt elvehetné tőlünk – mondta Orbán Viktor, aki a szokásos Hajrá magyarok!-felkiáltással zárta a beszédét.

Majd a Kossuth-nótát kezdték énekelni.

15:52: Az Ismerős Arcok adja elő a Nélküledet a színpadon, majd elkezdődik Orbán Viktor beszéde.

15:46: Földi Kovács Andrea műsorvezető köszöntötte az olasz és lengyel résztvevőket. Azt is mondta, hogy a menet vége még nem ért oda. Az előbb Molnár Levente elénekelte a Himnuszt.

15:28: Az Andrássy úton a bemondó felment a színpadra, figyelmeztetett mindenkit, hogy rögtön kezdenek, a zászlókat, táblákat kérte, hogy vegyék lejjebb, hogy a tv közvetítés jól sikerüljön.

15:19: A Békemenet eleje a színpadhoz ért.

15:12: A menet eleje elérte a Deák teret, Fásy Ádám is az első sorban tartja a molinót.

15:03: A Károly körúton egy ablakba szivárványos zászlót lógattak ki. Néhányan megálltak a villamossíneken és válogatott sértéseket kiabáltak fel. Ehhez közel a Károly körúton fotózkodik Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a feleségével és rajongókkal, feltűnt Novák Katalin is.

14:55: Fiatal lányok a már látott „soha többé” táblát osztogatják az Astoriánál. Tudósítónk kérdezte, honnan hozták, amire először azt mondták, ők csinálták, majd azt, hogy nem szeretnék elmondani. Segítségükre sietett egy fiatalember, aki elmondta, hogy a CÖF aktivistájaként adják a táblákat.

14:44: A Deák téren, a végállomáson már tömeg várja a menetet, fél 4-től itt mond beszédet Orbán Viktor.

14:43: A menet előtt haladó hangulatfelelős teherautóról Csizmadia László lelkesíti a tömeget olyanokkal, hogy „Ma történelmet írtok!”, „Magyarok, 12 éve új világot teremtettetek!”, „Háromszoros hurrá a határon túli testvéreinknek!”, „Sokan vagyunk, de tavasszal még többen leszünk!”, „Nem adjuk az Alkotmányunkat, az a mienk!”. A teherautóról zene is szól, mások mellett az István, a király.

14:38: A menet a Kálvin térnél.

14:29: A 2006-os események felvételei a Békemenet útvonalán. 

14:28: A Vámház körúton haladó tömeg időnként azt skandálja: Viktor, Viktor!

14:26: A fideszes Selmeczi Gabriella és Semjén Zsolt KDNP-elnök is felbukkant a menet elején.

14:25: Volt olyan árus, ahol 3000 forintot kértek egy kis magyar zászlóért, máshol viszont arra panaszkodtak tudósítónknak az eladók, hogy nem megy jól az üzlet, túl sokan hoztak magukkal zászlót.

14:21: Olaszországból is érkeztek a Békemenetre.

14:15 Az Astoriánál a menetet várva hatalmas kivetítőkön a 2006-os események felvételeit lehet látni.

14:12 A Deák Ferenc téren is osztogatnak az érkezőknek „Soha többé” feliratú táblákat. Helyszíni tudósítónk szerint vannak – bár nem sokan –, akik nem sétálnak a menettel, hanem eleve oda, a miniszterelnök beszédére érkeznek.

14:10 Az egyik résztvevő „Soha többé” feliratú táblát mutatott fel. Tudósítónk megkérdezte, mire gondol ezzel. Azt mondta, nem tudja pontosan, mert sok ilyen táblát osztogattak, neki is adtak egyet, hogy tartsa. Úgy gondolja, hogy biztos a Gyurcsány korszakra vonatkozik. Azt sem tudta, kitől kapta a táblát, szavai szerint „valami fővárosiak lehettek.”

14:00: Elindult a Békemenet a Szabadság hídon keresztül a Deák Ferenc tér irányába. A tömeg eleje már bőven átért a pesti oldalra, amikor a kint lévők még a híd közelébe sem jutottak a budai oldalon.

14.00 Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum vezetője elkezdte beszédét a Műegyetem előtti színpadon.

13.55 A Békemenet molinója mögött a megjelentek a régi arcok. Bayer Zsolt, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum vezetője. Tudósítónk arról számolt be, hogy az emberek többsége nem visel maszkot, ahogy fotóinkon is látható.

13.40 A Pázmány Péter sétányra kijelölt buszparkolóból tömött csoportokban haladnak az érkezők a városok táblái alatt.

13.30: A Békemenet a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez érkezik majd a tervek szerint három órára, ahol fél 4-től Orbán Viktor miniszterelnök fog beszédet mondani. Helyszíni tudósítónk beszámolója szerint ott már most jelentős a rendőri készültség.

13.05 Már gyülekeznek az emberek a fővárosi Műegyetem rakparton, ahonnan hamarosan – három és félév után újra – elindul a kormány mellett kiálló Békemenet.

13.00 Jelentős közlekedési dugót okoztak a fővárosi Nagykörúton a Békemenetre vidékről érkező buszok – jelentették a Magyar Hang tudósítói. Munkatársaink szerint a járművek – miután az emberek kiszálltak – a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Andrássy úton parkoltak le. Közben vonattal is rengetegen tartottak a délután egy órai kezdés előtt Budapest felé. Munkatársunk Bicskén szállt fel a Győr-Budapest vonatra és főleg idős embereket látott, akik fővárosi rendezvényekre igyekeznek. Csak elenyésző részük visel maszkot. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a kormány a hét elején bejelentette, az október 23-i ünnepségekre nem érvényes a járványügyi korlátozások egyike sem.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján több tömegrendezvényt is tartanak Budapesten. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett Békemenet programja a következő:

A résztvevők 13 órakor gyülekeznek az '56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 14 órától a Szabadság híd – Vámház körút – Károly körút – Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez. Ott 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor beszédét. A miniszterelnök a tervek szerint 15:30-kor mond beszédet.