Járőrszolgálattal készül szilveszterre a II. kerület

Járőrszolgálattal készül szilveszterre a II. kerület

Gazdára váró kutya (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A II. Kerület idén is járőrszolgálatot indít a petárdák miatt világgá induló házi kedvencek hazajuttatására – derül ki a Őrsi Gergely polgármester Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja, a járőrszolgálat 2022. december 31-én 16 órától 2023. január 1-én 22 óráig fogadja a bejelentéseket az elkóborolt házi kedvencekről.

– Ha a II. kerületben elveszett házi kedvencünk, vagy kóborló kutyát látnak, hívják a +36303722007 és +36208028221 telefonszámokon elérhető járőrszolgálatot, akik segítenek visszajuttatni a kedvenceket tulajdonosaiknak, valamint szükség esetén állatorvosi kezelést biztosítanak, végső esetben állatpanzióban, állatmenhelyen helyezik el a megtalált állatokat. A járőrszolgálat tagjai természetesen rendelkeznek chipolvasóval – teszi hozzá a polgármester.

A szilveszteri petárdázás alatt bevezetendő óvintézkedésekről még ITT olvashat.  

 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.