„Játsszatok végre a saját életetekkel is!” – Orbán Viktor is megkapta a Covid-osztályra szóló jelentkezési lapot

„Játsszatok végre a saját életetekkel is!” – Orbán Viktor is megkapta a Covid-osztályra szóló jelentkezési lapot

Jelentkezési lap Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti székén (Fotó: Stummer János Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A minisztereket és Orbán Viktor miniszterelnököt is ott várta hétfőn a parlamenti székén a felhívás, hogy lehet jelentkezni Covid-osztályra önkéntesnek – ezt nem más, mint a jobbikos Stummer János tette oda. Hétfőn derült ki, hogy az orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete képzést szervez a végzettséggel nem rendelkezőknek is, hogy be tudjanak segíteni. Közben az Országos Kórházi Főigazgatóság azt közölte, hogy egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várják.

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várják a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ weboldalon – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság. Azt írták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot, ezért országos összefogásra van szükség ahhoz, hogy a meredeken ívelő járványt megállítsuk és leküzdjük. Míg a magyar lakosságra a tudatos védekezésben, a szabályok betartásában hárul fontos feladat, addig az egészségügyi végzettséggel rendelkező és az egészségügyben tanulók szaktudásukkal segíthetik a védekezést.

A közlemény azért is érdekes, hiszen hétfőn napvilágot látott egy olyan felhívás, amely szerint szakirányú végzettség nélküliek segítségét is várják. A 444.hu vette észre, hogy egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkezőknek szervez három-négy órás tréninget a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete. Azt írták, hogy a covid-osztályokon – vagyis nem intenzív osztályokon – „ápolt betegek ellátását nagyban segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok”. Azzal indokolták, hogy szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés, kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A képzésről is hosszan írtak, úgy foglalták össze, hogy gyakorlatilag csupa olyan feladatra készítik fel a jelentkezőket, amit sokan otthon is végeznek hozzátartozóik ápolása során.

Emlékezetes, a múlt csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszter még azt állította, hogy nincs kapacitáshiány a kórházakban. Szijjártó László, az orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke ezzel kapcsolatban az ATV Híradónak azt mondta, hogy aki kételkedik abban, amit az orvosi kamara állít a túlterheltségről és a szakemberhiányról, azokat sok szeretettel látják a covid-osztályokon.

Mindenesetre ezen felbuzdulva a fideszes miniszterek is megkapták a jelentkezési lapot. A jobbikos Stummer János a délelőtti parlamenti üléskezdés előtt tette oda a tárcavezetők bársonyszékére, köztük Orbán Viktor miniszterelnökére is. – Tessék csak tessék, kedves Bátrak, az időtökből kitelik biztos, és törleszteni is itt a legszentebb ideje, amiért lerohasztottátok az egészségügyet, a legsötétebb órákban pedig elüldöztetek onnan ezreket – közölte. Mint írta, „van munka bőven, látjátok, még szakképesítés se kell a munkába álláshoz, gyorsan be tudtok állni az ágyak mellé”. „Játsszatok végre a saját életetekkel is!” – zárta sorait.