Jelezte a MOK Hollik Istvánnak, hiába mondja, hogy vannak egyeztetések, a kormány velük nem tárgyal

Jelezte a MOK Hollik Istvánnak, hiába mondja, hogy vannak egyeztetések, a kormány velük nem tárgyal

Hollik István kormányszóvivő a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. december 19-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába állította Hollik István az ATV-n a napokban, hogy vannak egyeztetések az új egészségügyi törvényről, valójában a Magyar Orvosi Kamarával (MOK) a kormány október 6-a óta nem egyeztetett, pedig erre többször is kérték őket – ezt állítja a MOK elnöke, Kincses Gyula által írt levél, melyet Holliknak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának címzet, és nyilvánosságra is hozott.

Kincses jelezte, az egyeztetést és a készülő normaszövegek megismerését, véleményezési lehetőségét változatlanul szükségesnek tartják. A MOK honlapja szerint egyébként már csak egy hét van a törvény hatályba lépéséig, ám a rendeletek kidolgozásába a kamarát még nem vonta be a kormány.

Hollik az ATV-n arról is beszélt, minden szakmai részletben, a vezényléstől a magánpraxis és a kórházban elvégzett munka összehangolásáig, lesz megállapodás, és az átdolgozott törvényjavaslat vissza fog kerülni az országgyűlés elé.