Jobbik-frakció: máma már nem hasad tovább

Jobbik-frakció: máma már nem hasad tovább

Varga-Damm Andrea (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem követi Bencsik János példáját az országgyűlés Jobbik-frakciójának másik két képviselője, Varga-Damm Andrea és Stummer János. Vagyis nem hagyják ott a képviselőcsoportot – mondták az érintettek lapunknak. Mint ismert, Bencsik János szerda délután bejelentette, hogy kilép a frakcióból. A döntését a közösségi oldalán közzétett videóban azzal magyarázta, hogy „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették”. A pártelnök akkor Bencsik Jánost, Varga-Damm Andreát, Stummer Jánost, Gyüre Csabát és Fazakas Attilát említette azok között, akikben nem bízik.

Ezt követően próbáltuk elérni az érintett képviselőket, közülük kettejükkel tudtunk beszélni. Varga-Damm Andrea azt mondta, hogy meglepte Bencsik János döntése, de megérti. Neki sem estek jól Jakab Péter elnök szavai a januári tisztújításon, de, mint mondta, azokon túl kell lépni, mert a tét az ország. Amire szerződött, azt csinálja a továbbiakban is. Ezért nincs szándékában otthagyni a Jobbik parlamenti frakcióját – jelentette ki.

Ugyanilyen határozott nemmel felelt erre a kérdésre Stummer János is. Ő mást azonban nem kívánt mondani.

Mint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, Bencsik János megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, minden, amit el szeretett volna mondani, elhangzik a videóban.

Az Azonnali.hu Sneider Tamással, a párt előző elnökével beszélt. Ő a felvetésre, hogy megfordult-e a fejében a kilépés, vagy tud-e még további politikusokról, akik tervezik elhagyni a pártot, azt mondta: reméli, nem kell, hogy megforduljon ilyen a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell. – Várjuk, mi következik, jó lenne, ha nyugalom lenne a Jobbikon belül – mondta Sneider hozzátéve, részletesebben nem kívánja kommentálni az ügyet, miután ez a pártvezetés feladata.