Jótékonysági árverés a covid-árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverés a covid-árvák megsegítéséért

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j), Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök (j2), Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes (b2) és Hampel Katalin divattervező (b) a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jótékonysági árverést tartottak csütörtökön a covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett: Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben. – Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez – fűzte hozzá.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, „majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban”. Hiszen – folytatta Varga Judit – mi magyarok, mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében.

A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette.

(MTI)

 

Címkék: Varga Judit, árverés