Kalapácsot és ollót is találtak a padtársát nyakon szúró budai diáknál

Kalapácsot és ollót is találtak a padtársát nyakon szúró budai diáknál

A rendőrség által közreadott kép egy 2019-es, győri iskolai késelés utáni helyszínelésről. (police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Órák közötti szünetben, váratlanul támadt osztálytársára az a diák, akit hétfőn reggel fogtak el a rendőrök egy budai iskolában – derül ki a rendőrség beszámolójából.

 A police.hu cikke szerint  18 éves diák  reggel negyed tíz után váratlanul, többször is nyakon szúrta gyanútlanul üldögélő padtársát. A szintén 18 éves sebesültet kórházba vitték; a Telex úgy tudja, hogy nyaki sebeire barátnője tett ideiglenes kötést. Az esetről doorstep sajtótájékoztatót is tartott Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője: ő úgy tudja, hogy az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök 13 embert, köztük diákokat hallgattak ki tanúként. Amikor átnézték a támadó táskáját, abban kalapácsot és ollót is találtak; bár erre a police.hu cikke nem tér ki, így jó eséllyel készült a vérontásra.

 A fiút őrizetbe vették, jelenleg most emberölés kísérletével gyanúsítják. A rendőrök megpróbálták kihallgatni a gyanúsítottat, ám ő megtagadta a vallomástételt.

Bár a rendőrség nem közölt információkat az elkövetés helyszínéről, a Magyar Hang megtudta, a támadás a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt; ezt kérdésünkre a középiskola is megerősítette. Lapunknak küldött levelükben azt írják: az incidensnek semmilyen előzménye nem volt, a megkéselt tanuló pedig könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – utóbbi jócskán ellentmond a rendőrség tájékoztatásának.

 

„Az esetet követően az intézmény igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlés keretében tájékoztatta a történtekkel kapcsolatban. A tanulók számára szükség esetén iskolapszichológus is rendelkezésre áll” – üzente a kéttannyelvű közgazdasági technikum.