Kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop – Szerdán kormányinfó

Kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop – Szerdán kormányinfó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányinfón 2022. október 13-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szokásos csütörtöki időpont helyett ezúttal szerdán délelőtt tíz órától lesz a kormányinfó – ezt Szentkirályi Alexandra jelentette be a közösségi oldalán. A kormányszóvivő konkrét témákat ugyan nem jelölt meg, de már napokkal ezelőtt belengette, hogy születhettek kormányzati döntések az árstopokat illetően.

Legutóbb múlt csütörtökön ülésezett a kormány, legalábbis erről lehet tudni. Orbán Viktor egy fotót is megosztott arról, hogy indul a kormányülés és azt írta, hogy „a brüsszeli szankciók miatt egész Európában elszálltak az energiaárak”, de Magyarországon rezsicsökkentéssel védik a családokat.

Árulkodóbb volt azonban Szentkirályi Alexandra ugyanakkor közzétett posztja, hiszen azt írta, hogy „Kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop – most már ideje lenne a szankcióstopnak is Európában”. Azt is hozzátette – a kormányzati kommunikációval összhangban –, hogy a magas árak mögött jelentős részben a szankciók állnak, a kormány pedig „nem nézi ölbe tett kézzel a magas árakat”.

Habár a múlt csütörtöki kormányülés után lehetett rá számítani, hogy Orbán Viktor másnap, azaz péntek reggel a Kossuth Rádióban számol be a döntésekről, ezúttal nem volt miniszterelnöki interjú a közrádióban.

Címkék: kormányinfó