Karácsony átragasztotta Vitézy plakátját

Karácsony átragasztotta Vitézy plakátját

Karácsony Gergely átragasztja Vitézy plakátját (Forrás: Facebook/Karácsony Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd” – ez áll azon a matricán, amellyel Karácsony Gergely főpolgármester átragasztotta Vitézy Dávid plakátját Budapesten. Hasonló feliratú táblával zavarták meg a Párbeszéd tagjai péntek délelőtt Vitézy sajtótájékoztatóját is, melyen a főpolgármester-jelölt arról beszélt: nem egyeztetett Szentkirályi Alexandrával annak visszalépése előtt. Az Andrássy úton több helyen is hasonló feliratok láthatóak, a Telex szerint feltehetően a Magyar Péter szombati demonstrációjára érkezőket célozta meg ezzel a Karácsony-féle kampánycsapat.

A Fidesz jelöltje péntek reggel jelentette be, hogy Vitézy javára visszalép a versenytől. Fideszes politikusok és értelmiségiek sora köszöntötte a lépést, és még Bayer Zsolt is arról írt publicisztikájában, hogy a kormánypárti tábornak most Vitézyre kell szavaznia. Vitézy nemcsak a sajtótájékoztatóján, de később a Partizánban és az Egyenes beszédben is kifejtette: nem változnak eddigi vállalásai, és nem lesz sem fideszes, sem DK-s főpolgármester-helyettese.

Karácsony Gergely a kampány során végig arról beszélt, hogy Szentkirályi visszaléphet majd Vitézy javára. Ennek lehetőségét Vitézy még a múlt heti partizános vitájuk során is elvetette, és a Magyar Nemzet néven megjelenő lap véleménycikkével érvelt. Ebben Megyeri Dávid a következőket írta: „Csak Karácsony volt képes olyan ostoba lépésre évekkel ezelőtt, hogy az ellenzéki előválasztáson általa megelőzött Márki-Zay Péter javára visszalépett a miniszterelnök-jelöltségért vívott versenyben. Miért utánozná ebben bárki, akinek egy csöpp esze van?”

Karácsony pénteken azzal magyarázta Szentkirályi visszalépését, hogy a Fidesz ezáltal kérhet majd bizonyos dolgokat Vitézytől, ha megválasztják. Vitézy azt mondta, továbbra is ellent fog tartani a kormánynak egyes ügyekben. Szerinte Szentkirályi azért lépett vissza, mert belátta, hogy csupán harmadik lehetne.

Frissítés: Vitézy Dávid a Facebook-oldalán reagált a történtekre. Bejegyzésében azt írta: „A főpolgármester ma büszkén posztolta ki a saját Facebook-oldalára, hogy választási csalást követ el, amikor felülragasztja az egyik plakátomat. Ezzel egyidejűleg ma ellepték a fővárost olyan impresszum nélküli plakátok, melyek velem kapcsolatban hazugságokat terjesztenek. Nem nehéz kitalálni, hogy ki a forrás: Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció - ezt bizonyítani is tudjuk. Ha már Budapest köztársaság, akkor vegyük is komolyan: ezért a mai napon bejelentést tettem a választási bizottságnál, és büntetőfeljelentést tettem. Ami ennél is fontosabb: felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a folyamatos jogsértést, és kérjen bocsánatot.
Értem én, hogy semmilyen mondanivalója nem maradt Karácsony Gergelynek a fővárosról, de a plakátrongálás méltatlan Budapest főpolgármesteréhez, mindahhoz, amit ez a munkakör megtestesít. Képzeljük el egy pillanatra, mi lenne, ha én tennék Karácsony=Gyurcsány matricákat a plakátjaira. Választási csalást kiáltana, rohanna panaszkodni minden létező kamerának, hogy a Budapest köztársaságban ilyet nem lehet.”