Karácsony azt üzente Kovács Péternek: nem tiltotta le, a Facebook nézhette robotnak

Karácsony azt üzente Kovács Péternek: nem tiltotta le, a Facebook nézhette robotnak

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan letiltással vádolta Karácsony Gergelyt a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter, a főpolgármester ezt cáfolta a kormánypárti politikus közösségi oldalán.

Az egész vitát az váltotta ki, hogy Kovács a Fidesz tisztújításán arról beszélt, még vannak kellemetlen kérdések, amikre a pártközponttól várják a választ. Egész pontosan így fogalmazott: „Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker.” Ezt Karácsony sem hagyta szó nélkül, aki többek közt azt reagálta, „Kovács úr elismerte, hogy a kényes újságírói kérdésekre maguktól nem tudnak vagy talán nem is mernek felelni, azokra a Fidesz pártközpontjából várják a válaszokat.”

Erre reagált Kovács Péter közösségi oldalán. Azt írta: „Nos ilyet (de még hasonlós se) nem mondtam. Ezt szóvá is tettem a facebook oldalán, erre valamilyen furcsa módon egy idő után már nem tudtam közzétenni a válaszaimat. Csak nem korlátozza a párbeszédet a Párbeszéd elnöke? Ez a szép új jövő?”. A polgármester bizonyításul több képernyőfelvételt is csatolt, amin láthatóan hiába szeretett volna kommentelni, nem tudott.

Erre választolta Kovács posztja alatt Karácsony Gergely a következőt: „Tisztelt Polgármester úr! Nem tiltottam le Önt a Facebook-oldalamon, valószínűleg Ön annyit kommentelt már a bejegyzés alatt, hogy a Facebook robotnak nézte, és ideiglenesen felfüggesztette a kommentelés lehetőségét. Nem ránk jellemző, hogy az ellenvéleményeket figyelmen kívül hagyjuk.”