Karácsony Gergely a kormányról: Ingyen nem lehetnek ennyire hülyék

Karácsony Gergely a kormányról: Ingyen nem lehetnek ennyire hülyék

Karácsony Gergely főpolgármester az október 23-i tüntetésen (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy zuhannak a gázárak. Mint közösségi oldalán hétfőn írta, 100 euróra csökkent a gáz megawatt-óránkénti világpiaci ára. – A kormány döntése értelmében a távhőszolgáltatóknak január elsejétől mégis több mint háromszor ennyit kell majd fizetniük a gázért. Mindez többek között azzal jár, hogy kórházak, iskolák, óvodák 13-szoros árat kell fizessenek januártól a távfűtésért. Ez felfoghatatlan! Pestiesen szólva ingyen nem lehetnek ennyire hülyék – vélte a politikus. 

A Portfolio cikke szerint a gázáresés oka többek közt, hogy az európai gáztárolók már közel maximális telítettségben vannak, így az idei télen már biztosított lehet a kontinens ellátása. Az okok között szerepel az is, hogy a vártnál enyhébb lehet a téli időjárás Európában, illetve az, hogy az Északi Áramlat vezetékeket ért támadások nem tudták felhajtani az árakat annak is köszönhetően, hogy Európának sikerült új forrásokból biztosítani a gázellátás egy részét.