Karácsony Gergely: Ez volt az utolsó alkalom

Karácsony Gergely: Ez volt az utolsó alkalom

Karácsony Gergely a péntek esti vitán (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei – így reagált a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum konfliktusa miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése. – Irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit – fogalmazott a főpolgármester. Ez volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is – jelentette ki.

A személyi kérdéseken összetűző koalíciós pártok vitájánál Karácsony Gergely számára fontosabb ügyeket sorolt. Szerinte egyebek mellett fontosabb, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület legyen; hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése; vagy hogy a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját. Mint írta, ezekben a kérdésekben is döntött volna ma a közgyűlés.

Mint arról az Atv.hu értesülése alapján beszámoltunk, a DK és a Momentum közötti konfliktus oka az, hogy a Momentum két önkormányzati politikusa is országgyűlési képviselő lett Újbudán, ezért két időközi önkormányzati választást is tartanak a XI. kerületben. A Demokratikus Koalíció azonban nem szeretné, ha mindkét, korábban egyéni önkormányzati mandátumot nyert momentumos politikus helyén ismét egy párttársuk lenne az ellenzék közös jelöltje.