Karácsony Gergely: Ideje, hogy a kormány félretegye a kicsinyes presztízsszempontokat

Karácsony Gergely: Ideje, hogy a kormány félretegye a kicsinyes presztízsszempontokat

Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Magyar Orvosi Kamara pontosan azt javasolja a kormánynak, amiről mi is hetek óta beszélünk: legyenek a tömeges oltásra alkalmas biztonságos oltópontok. A kormány vegye igénybe az önkormányzatok segítségét és felajánlásait – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely hozzátéve: „ideje, hogy a kormány félretegye a kicsinyes presztízsszempontokat”.

– A Fővárosi Önkormányzat, de más önkormányzatok, például Szombathely is, hetek óta ajánlja, javasolja, kezdeményezi, hogy önkormányzati helyszíneken alakítson ki oltópontokat a kormány. (...) Ilyen drámai járványhelyzetben, amikor már több mint 20 ezer honfitársunkat gyászoljuk, a kormánynak kutyakötelessége figyelembe venni az orvosok javaslatait. A lélegeztetőgépek használatára vonatkozó eljárásrendet éppúgy, mint azt a javaslatukat, hogy a háziorvosok sportlétesítményekben, színházakban, iskolákban is olthassanak, és az oltási programba vonják be a fogorvosokat is – tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony hangsúlyozta: a főváros ajánlata áll, készek hozzájárulni az oltási program felgyorsításához. – Mindez azért is aktuális, mert a kormány a mai napon közölte több kerületi önkormányzattal, hogy önkormányzati kezelésben lévő szakrendelőket jelöl ki oltópontnak holnaptól. A polgármesterek a határidők rövidsége ellenére is mindent megtesznek az oltási program sikere érdekében, ugyanakkor egyes szakrendelők helyiségeinél sokkal biztonságosabb, sokkal több ember beoltására alkalmas helyszíneket kínálunk a kormánynak Budapesten és több vidéki városban is – írta a főpolgármester.

Arra is kitért: „A híradások szerint a következő hetekben felgyorsulhatnak a Magyarországnak járó európai vakcinaszállítmányok, fontos lenne, ha az oltási program ehhez igazodna, és bár lehet, hogy a kormány hamis és érzéketlen propagandáját nem szolgálja, de a magyarok érdekét igenis szolgálná, ha a kormány igénybe venné végre az önkormányzatok segítségét. Az oltáspártiság nem csak lózungokat, de valódi tetteket követel”.