Karácsony Gergely Kárpátaljára utazott

Karácsony Gergely Kárpátaljára utazott

Karácsony Gergely és Babják Zoltán (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Fotó: Meresz Marton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beregszászra érkeztünk Babják Zoltán polgármester meghívására. Ahogy a kijevi utam után ígértem, Kárpátaljára is elhoztuk Budapest támogatását és segítségét – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester pénteken. 

Úgy fogalmazott: Amikor kiállnak Ukrajna mellett, akkor a kárpátaljai magyarok mellett is kiállnak, „akikhez különleges felelősség köt bennünket”. 
– Budapest sokféle módon segíti, támogatja a háború elől menekülőket, köztük nagyon sok kárpátaljai magyart. Rendszeres a kapcsolat testvérvárosunk, Beregszász vezetésével. Abban próbálunk segíteni, amit kérnek. Adományoztunk már 20 millió forint gyorssegélyt, nagyjából hasonló értékű műszaki cikkeket és tartós élelmiszereket, most pedig, a beregszászi barátaink kérésének megfelelően, mosógépeket és a cégünk, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felajánlását, egy emelőkosaras kocsit hoztunk magunkkal – írta.

A politikus örömét fejezte ki, hogy Babják Zoltánnal személyesen is találkozott, és biztosította, hogy továbbra is mindenben számíthatnak Budapest támogatására, partnerségére.

Karácsony Gergely pár héttel ezelőtti, kijevi útjáról itt írtunk.