Karácsony: ha az állam nem veszi át, félbemarad a Biodóm építése

Karácsony: ha az állam nem veszi át, félbemarad a Biodóm építése

Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat- és növénypark, a városligeti Biodóm 2020. december 29-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Biztos, hogy félbemarad a Fővárosi Állatkertben álló Biodóm építése, ha a kormány nem vállalja az építkezés befejezését – mondta Karácsony Gergely az RTL Híradónak.

A főpolgármester szerint ugyanis a főváros a kormányzati elvonások miatt egyedül nem tudja és nem is akarja megoldani a Biodóm helyzetét, amit a kormány és az előző fővárosi vezetés hozott össze.

A Fővárosi Önkormányzat szerdán ajánlotta fel a kormánynak, hogy átadják a területet az államnak, de Gulyás Gergely miniszter csütörtökön arról beszélt a Kormányinfón, hogy a kormány a fővárostól várja a projekt befejezését.

A projekt költségei az elmúlt nyolc évben drasztikusan megemelkedtek: a 2014-es 16 milliárd forintról 2019-re már 64 milliárdra nőtt a beruházás összköltsége, amelynek befejezéséhez Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint nagyjából 15-20 milliárd forintra lenne még szükség,

Az üres komplexum fenntartása is rengeteg pénzbe kerül a fővárosnak: csak ebben az évben 790 millió forintot emészt fel.