Karácsony: Kínai szerverekről is támadták az előválasztás informatikai rendszerét

Karácsony: Kínai szerverekről is támadták az előválasztás informatikai rendszerét

Karácsony Gergely és Harangozó Tamás Szekszárdon. (Fotó: Farkas Melinda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a hackertámadás azt mutatja, félnek az ellenzéki összefogástól. Szerinte nem ezen a két napon múlik majd, hogy lebontják-e a rendszert. 

Kínai szerverekről is támadták az előválasztás informatikai rendszerét - mondta a Magyar Hangnak Karácsony Gergely főpolgármester Szekszárdon. A politikus Harangozó Tamással, az MSZP helyi jelöltjével kampányolt a városban.

Mint arról lapunk is beszámolt, alig két órával azután, hogy elindult az első magyarországi ellenzéki előválasztás, a rendszer le is állt. A szervezők először azt közölték, hogy a túl sok szavazó miatt bővíteni kell a technikai hátteret, néhány órával később azonban már támadásról beszéltek. Végül a biztonságos lebonyolítás érdekében úgy döntöttek, felfüggesztik a voksolást, és majd csak hétfőn folytatódik a szavazás.

Karácsony Gergely lapunknak azt mondta, számos IP-címet is azonosítottak, ezek közül pedig több is kínai eredetű támadásra utal. 

 

– Az előválasztás hosszú idő után az első olyan választás, ami nem a demokrácia megcsúfolása, hanem a demokrácia ünnepe lesz. Ők most is próbáltak ünneprontók lenni, amikor kínai szerverekkel próbálták blokkolni a rendszert, ami felépítettünk. Ez is egy jel arra, hogy mennyire félnek attól, hogy ez a nép egyszer a sarkára áll, és elzavarja az elnyomóit - fogalmazott Karácsony Gergely a szekszárdi fórumon, ahol a kis tér szinte megtelt, és a főpolgármestert nagy taps fogadta. 

Karácsony arra buzdított, mindenki szavazzon arra a jelöltre, akinek valóban a legtöbb esélye van legyőzni a Fideszt. Szerinte a kormánypárt tőle fél a legjobban, amit az is bizonyít, hogy eddig több mint kétszer annyit költöttek az ellene irányuló mocskolódó kampányra, mint a többi ellenzéki miniszterelnökjelölt lejáratására összesen. A Fidesz szerint én vagyok az első számú ellenségük - jelentette ki. 

 A főpolgármester leszögezte: minden egyes szavazat az előválasztáson egy újabb tégla kiverése a falból, amit a kormány épített, hogy elrabolja a magyar emberek szabadságát.