Karácsony Gergely optimista

Karácsony Gergely optimista

Karácsony Gergely (Fotó: Hutter Marianna / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely a Tisza Párttal működne együtt szorosabban.

Komoly politikai feladványnak tűnik, hogy Karácsony Gergely főpolgármester októbertől hogyan tudja irányítani a Fővárosi Közgyűlést – a mögötte álló pártszövetség, a Párbeszéd-Zöldek–DK–MSZP 6 mandátummal csak a harmadik erő, hiszen a Fidesz és a Tisza Párt is tíz-tíz mandátumhoz jutott.

Karácsony a múlt héten már egyeztetett Magyar Péterrel, a Tisza párt elnökével, de ennek részleteiről nem szivárgott ki információ, s Karácsony Gergely az őt kérdező 24.hu-nak most azt mondta – idézzük –, „azt gondolom, hogy akkor eredményes ez a tárgyalás, hogyha a nyilvánosságban erről keveset beszélünk, mert egyelőre még nem tartunk ott, hogy bármiről be tudjak számolni. Az első találkozó egy jó hangulatú és engem optimizmussal eltöltő beszélgetés volt". Hozzátette, szerinte nem segíti a tárgyalás folyamatát az, ha a nyilvánosságon keresztül üzengetnek egymásnak, magukkal a tárgyalásokkal kapcsolatban „nagyon optimista”, és szerinte „eredményesek lesznek”. Magyar Péter pártjának szavazóiról úgy vélekedett: „A Tisza-szavazók egy reményt vettek, és lehet, hogy igazuk lesz. Adja a jóisten, hogy igazuk legyen.”

A Vitézy Dáviddal való lehetséges együttműködéssel kapcsolatban a főpolgármester így vélekedett: „Az egy kérdés, hogy Vitézy Dávidot hova soroljuk, azt a háromfős frakciót, amit ő vezet, de nyilván a Tisza Párt, a Kutyák és az általam vezetett lista képviselői, azok, azt gondolom, hogy velük ki kell tudni alakítani együttműködést”.