Karácsony Gergely: a karlendítős ózdi alpolgármester nem lehet jelölt

Karácsony Gergely: a karlendítős ózdi alpolgármester nem lehet jelölt

Fotó: Facebook/Farkas P. Barnabás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A karlendítésgyanúba keveredett jobbikos ózdi alpolgármester, Farkas Péter Barnabás nem lehet jelölt az ellenzéki előválasztáson – mondta Karácsony Gergely főpolgármester Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek a Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában.

– Az ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. (…) Ez nem fér bele és ne is férjen bele! – mondta Karácsony. 

Amint arról beszámoltunk, szerdán előkerült egy régi fotó Farkas Péter Barnabásról, amelyen egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén látható előrenyújtott karral.

Az erősen a náci karlendítésre hajazó mozdulat kapcsán Farkas azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre. „A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni” – mondta a politikus.

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson, eredetileg a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával. Kihívója az MSZP-s Kiss Sándor, akit a Párbeszéd támogat.

A Momentum már elhatárolódott az ózdi jobbikos alpolgármestertől, és bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a kampányát az ellenzéki előválasztáson.