Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét

Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta” – közölte az ügyvédi iroda honlapján, amit a 444.hu vett észre.

Az iroda Karsai Dániel nélkül is működni fog. Hozzátették, hogy „Karsai Dániel ügyvédi tevékenysége befejezése nem érinti az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban levő ügyét sem, mivel képviseletét továbbra is ellátja az Ügyvédi Iroda”.

Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni – mondta az alkotmányjogász testvére még március közepén az RTL-nek. Karsai Dánielt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, de már nagyon erős fájdalmai vannak, és abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon – hangzott el akkor.

A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász – akinél az ALS betegséget 2022 augusztusában diagnosztizálták – korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon a kérelméről, amely azt célozza, hogy méltóságban fejezhesse be az életét. Ugyanakkor attól tartott, hogy nem éli meg a strasbourgi bírósági döntést, még akkor sem, ha ez májusban megszületik. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.