Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét

Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta” – közölte az ügyvédi iroda honlapján, amit a 444.hu vett észre.

Az iroda Karsai Dániel nélkül is működni fog. Hozzátették, hogy „Karsai Dániel ügyvédi tevékenysége befejezése nem érinti az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban levő ügyét sem, mivel képviseletét továbbra is ellátja az Ügyvédi Iroda”.

Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni – mondta az alkotmányjogász testvére még március közepén az RTL-nek. Karsai Dánielt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, de már nagyon erős fájdalmai vannak, és abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon – hangzott el akkor.

A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász – akinél az ALS betegséget 2022 augusztusában diagnosztizálták – korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon a kérelméről, amely azt célozza, hogy méltóságban fejezhesse be az életét. Ugyanakkor attól tartott, hogy nem éli meg a strasbourgi bírósági döntést, még akkor sem, ha ez májusban megszületik.