Karsai Dániel: Kósa Lajos vállalta, hogy a későbbiekben leül velem beszélgetni

Karsai Dániel: Kósa Lajos vállalta, hogy a későbbiekben leül velem beszélgetni

Karsai Dániel a Parlamentben 2023. november 30-án (Forrás: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Köszönetet mondott Karsai Dániel közösségi oldalán azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik kiálltak az ügye mellett csütörtökön a parlamentben. A méltó halál jogáért küzdő ügyvéd – aki gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenved – a párbeszédes Szabó Rebekát, az MSZP-s Kunhalmi Ágnest és a momentumos Bedő Dávidot emelte ki. Azzal folytatta: a felszólalások után kicsit még a parlament épületében maradt abban bízva, hogy kormánypárti képviselőkkel is szót válthat. – Erre egyelőre nem nagy hajlandóság mutatkozott. Egy kivétel volt, Kósa Lajos képviselő úr. Ő is nagy sietett, de azt vállalta, hogy a későbbiekben leül velem beszélgetni a kérdésről – írta.

 
Karsai ezért pénteken Kósa hivatalos parlamenti e-mail címére az alábbi levelet küldte el:
 
„Tisztelt Képviselő Úr,
Nagyon örülök, hogy tegnap, ha csak pár szó erejéig is, beszélgettünk a Parlamentben. Minthogy Önnek egy másik találkozója volt, hosszabban nem tudtuk megvitatni az életvégi döntések témáját. Még nagyobb örömömre Ön megígérte, hogy erre a beszélgetésre a későbbiekben sort kerítünk. Állok rendelkezésére, az időpont tekintetében maximálisan megpróbálok Önhöz igazodni. Csak annyit kérek, hogy budapesti akadálymentesített helyszínen találkozzunk és a beszélgetés nyilvános legyen. Biztosíthatom, hogy célom ezúttal is értelmes párbeszéd lefolytatása és még véletlenül sem sárdobálás. Várom mielőbbi szíves visszajelzését”.
 
Arról, hogy a kormánypárti képviselők mennyire nem kívántak szóba állni Karsaival, Bedő Dávid közölt videót. Karsai Dániel 46 éves ügyvéd, alkotmányjogász egy ALS nevű gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenved, és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy az ilyen helyzetekben az érintetteknek „legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét”.