Karsai Dániel: Mindenkit arra kell kérnem, hogy az EP-választásokon ne szavazzon a Fideszre

Karsai Dániel: Mindenkit arra kell kérnem, hogy az EP-választásokon ne szavazzon a Fideszre

A méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség – jelentette be az eutanázia lehetőségéért küzdő, halálos betegségben szenvedő Karsai Dániel a közösségi oldalán hétfőn.

A kérését több pontban is indokolta. Szerinte a kormányfő a gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. – Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett? – tette fel a kérdést. 

Arra is kitért, a köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul, „a kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével”.

Azzal folytatta: a magyar egészségügy haldoklik, és ez az állam felelőssége. – Csak az ott dolgozók emberfeletti erőfeszítése miatt működik valahogy, de ennek ellenére a magyar egészségügybe bekerülők a krónikus emberhiány miatt objektíve nem kapnak az emberi méltóságnak megfelelő ellátást. Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett. Az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt Orbán Viktor által érdekesnek tartott témák közül. Pedig ez az ügy önmagán túl mutató, szimbolikus jelentőséggel bír. Ennek a kérdésnek a lényege ugyanis az emberi méltóság – vélte. Szerinte „aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja”.

– Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a Kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal. Erre kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de velem a fentiekben egyetértő honfitársaimnak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson. Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához – vélte. Hangsúlyozta, a célja a kulturált párbeszéd megindítása a fenti témákban is.

Címkék: Karsai Dániel