Katatüntetések: 75 ezres bírság lassú sétálásáért

Katatüntetések: 75 ezres bírság lassú sétálásáért

Katatüntetés: több mint száz rendőr biztosítja a forgalmat a Margit híd felé 2022. július 12-én. (Fotó: Bodacz Péter/MagyarHang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

75 ezer forintos bírságot kapott az a nő, aki a rendőrség szerint túl lassan ment át a zebrán a katatüntetések idején – tudta meg az RTL Híradó. A forgalom szándékos akadályozásáért büntették meg, szerinte azonban az elrettentés volt a cél. Olyanról is tud, akinek 85 ezer forintot kellene befizetnie. A megbüntetettek nem fogadták el a bírságot, meghallgatást kértek a rendőrségtől.

„Nyilvánvaló, hogy megfélemlítésből történt ez a feljelentés és ez a nagyon magas összeg” – mondta az RTL-nek a 75 ezer forintra bírságolt Vágó Zsanett

A Társaság a Szabadságjogokért adatai szerint az elmúlt években a tüntetések résztvevői közül többeket is megbüntettek, legtöbbször közlekedési szabálysértésre hivatkozva. A hasonló esetekben a bíróságok jelentősen csökkentették az összegeket, vagy figyelmeztetésre változtatták. Mindez azonban akár évekig tartó procedúra is lehet.

Mint megírtuk július végén, Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét is 75 ezer forintra bírságolták, mert a július 14-i tüntetésen lelépett a járdáról.