Katonai ruhás férfi próbált késsel bejutni a zsinagógába

Katonai ruhás férfi próbált késsel bejutni a zsinagógába

Az elfogás pillanatai (Forrás: Terrorelhárítási Központ/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy zavart, késes férfi próbált bejutni Budapesten a Dohány utcai zsinagógába hétfőn este. Egy külföldiről van szó, akit a terrorelhárítók fogtak el a közelben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálatától értesítették őket még hétfőn este, mert körülbelül egy órával korábban egy férfi megpróbált bejutni az épületbe. A biztonsági őrök, bejelentésükkel együtt elküldték az esetről készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

Mivel az esemény kapcsán „az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható”, a TEK is beszállt és felderítői a kiterjesztett környezeti adatgyűjtés során az elkövetőt és annak tartózkodási helyét is beazonosították. A 29 éves lengyel állampolgárt végül a szálláshelyén, egy, a zsinagógához közeli hostelben a terrorelhárítók műveleti egysége elfogta.

A fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.