Keddtől már nem lesz női minisztere a kormánynak

Keddtől már nem lesz női minisztere a kormánynak

Varga Judit és Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keddtől, vagyis augusztus elsejétől nem lesz női minisztere a kormánynak, Varga Judit ugyanis lemondott az igazságügyi tárcavezetői posztjáról. – Köszönet Varga Juditnak a szolgálatért, erőt, kitartást a folytatáshoz neki és utódainak is! A nőkre is szükség van a magyar közéletben! – írta elköszönésképp Novák Katalin köztársasági elnök, aki egyúttal egy közös fotót is megosztott Facebook oldalán.

Varga Judit június végén a Magyar Nemzet adott interjújában jelentette be, hogy lemond miniszteri posztjáról, mivel ő lesz a jövő június 9-én esedékes európai parlamenti választásokon a Fidesz és a KDNP listavezetője. – A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével – mondta akkor.

Később az is kiderült, hogy Varga Judit nem is akart igazságügyi miniszter lenni. Gulyás Gerely egy kormányinfón beszélt arról, hogy politikustársa 2019-ben is legszívesebben európai parlamenti képviselő lett volna, mégis elfogadta a kormányfő felkérését, hogy igazságügyi miniszter legyen. A miniszterelnök hosszú ideig próbálta meggyőzni, de hiába, Varga Judit végül azt is kérte, hogy idén augusztus 1-jével távozhasson.

Varga Judit utódja az igazságügyi tárca élén Tuzson Bence lesz.